09:18 12.12.2022

Гутцайт: До завершення війни українські спортсмени не можуть зустрічатися на міжнародних змаганнях із росіянами та білорусами

1 хв читати
Гутцайт: До завершення війни українські спортсмени не можуть зустрічатися на міжнародних змаганнях із росіянами та білорусами

Міністр молоді та спорту, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт вважає, що до завершення війни українські спортсмени не можуть зустрічатися на міжнародних змаганнях із росіянами та білорусами.

"З першого дня війни ми реагуємо жорстко на будь-які намагання російських і білоруських спортсменів представляти та пропагувати свої країни на міжнародному рівні! Ми хочемо і робимо все можливе, щоб не було росіян і білорусів на міжнародних змаганнях, щоб ми не бачили російського прапора, щоб ми не бачили нікого з Росії та Білорусі, поки триває війна в Україні", - цитує Гутцайта пресслужба відомства.

Він також висловив свою позицію щодо заяви президента Франції Еммануеля Макрона про можливий допуск команд із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри-2024, які відбудуться в Парижі.

"Те, що він висловив як господар Олімпійських ігор, які відбуватимуться у 2024 році в Парижі, це його особиста думка, і ми не приймаємо це", - заявив Гутцайт.

При цьому він пояснив механізм допуску на такі змагання і наголосив, що Україна робить усе можливе, щоб російські та білоруські спортсмени не були допущені на ці Олімпійські ігри.

"Нам це вдається на сьогодні. Хочу також зазначити, що на саміті Міжнародного олімпійського комітету було продовжено санкції проти російських та білоруських спортсменів. Рекомендації МОК діють", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА