16:29 06.02.2023

ВР закликала заборонити участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, зокрема і в Олімпійських іграх

2 хв читати
ВР закликала заборонити участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, зокрема і в Олімпійських іграх

Верховна Рада закликала іноземні парламенти, Міжнародний олімпійський комітет, національні олімпійські комітети країн світу та міжнародні спортивні федерації заборонити участь російських і білоруських спортсменів у спортивних змаганнях, зокрема в Олімпійських іграх, до припинення збройної агресії Росії проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питань компенсації завданих Україні збитків.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №8398 підтримали 324 народні депутати на пленарному засіданні в понеділок, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

У документі зазначається, що нещодавні пропозиції виконкому Міжнародного олімпійського комітету щодо можливого допуску спортсменів країн-терористів Росії та Білорусі до участі в міжнародних спортивних змаганнях не враховують украй жорстокий і варварський характер війни, розв'язаної РФ за підтримки Білорусі проти України, спрямований на геноцид українського народу, зокрема неприховані спроби збройних сил Росії спровокувати в Україні техногенну катастрофу шляхом повного руйнування енергетичної системи, обстрілів Запорізької та Чорнобильських атомних електростанцій.

Українські парламентарії розцінюють такі пропозиції як наругу над пам'яттю сотень тисяч громадян України, зокрема понад 220 спортсменів, які самовіддано встали на захист Батьківщини та поклали життя в боротьбі за її майбутнє як демократичної європейської держави.

Крім того, у ВР наголошують, що російська збройна агресія призвела до масових руйнувань спортивної інфраструктури України. Так, унаслідок воєнних дій постраждало понад 320 спортивних об'єктів, з них 87 знищено повністю або частково. Зокрема, зруйновано стадіон "Металіст" у Харкові, спортивний комплекс "Авангард" у Києві, навчально-спортивний центр у Чернігові, басейн "Нептун" у Маріуполі, Льодовий палац спорту в Сєвєродонецьку, стадіон "Чемпіон" в Ірпені, численні спортивні об'єкти на окупованих територіях. Станом на січень 2023 року збитки від руйнування спортивної інфраструктури України перевищують $250 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА