15:02 31.03.2023

"Вімблдон" дозволив російським і білоруським гравцям повернутися на турнір - ЗМІ

2 хв читати
"Вімблдон" дозволив російським і білоруським гравцям повернутися на турнір - ЗМІ

Російським і білоруським тенісистам буде дозволено брати участь у Вімблдонському турнірі та інших британських турнірах на трав'яному покритті в поточному році після того, як Всеанглійський клуб (AELTC) і LTA спільно вирішили скасувати свої заборони на участь гравців у змаганнях цього сезону, повідомляє британське видання The Guardian у п'ятницю.

"Після заборони на участь у всіх британських турнірах до 2022 року, цього року російські та білоруські гравці повинні будуть підписати угоди про нейтралітет, які забороняють їм висловлювати підтримку вторгненню Росії в Україну, отримувати фінансування від російської або білоруської держави та бути спонсорами організацій, які фінансуються урядами цих країн. Від гравців не вимагатимуть висловлювати критику на адресу своїх урядів", - ідеться в повідомленні.

У заяві AELTC йдеться: "Наразі ми маємо намір приймати заявки від російських і білоруських гравців за умови, що вони виступатимуть як "нейтральні" спортсмени та дотримуватимуться відповідних умов. Ці умови заборонятимуть висловлення підтримки вторгненню Росії в Україну в різних формах і заборонятимуть участь гравців, які отримують фінансування від російських і/або білоруських держав (включно зі спонсорством від компаній, керованих або контрольованих цими державами) у зв'язку з їх участю в чемпіонаті".

При цьому видання зазначає, що у світлі вторгнення РФ в Україну питання про ставлення до російських і білоруських професійних тенісистів виявилося одним із найсуперечливіших у новітній історії спорту.

Як повідомлялося, тенісистам із РФ і Білорусі було заборонено брати участь у Вімблдонському турнірі 2022 року через військову агресію РФ проти України. Голова клубу Ян Г'юїтт тоді заявив, що організатори будуть готові переглянути рішення, якщо геополітична ситуація до червня зміниться. Перед тим із пропозицією усунути російських тенісистів від участі у Вімблдонському турнірі виступив міністр спорту Великої Британії Найджел Хаддлстон.

Джерело: https://www.theguardian.com/sport/2023/mar/31/wimbledon-to-allow-russian-and-belarusian-players-to-return-to-tournament-tennis

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА