17:32 24.05.2023

Учасниця проєкту Olympic Dreams Анна Олійник-Корнійко здобула золоту медаль на Кубку Європи з дзюдо

2 хв читати

Учасниця проєкту Olympic Dreams Анна Олійник-Корнійко здобула золоту медаль на черговому етапі Кубка Європи з дзюдо серед кадетів, який відбувся у Бельсько-Бяла (Польща), вигравши п'ять сутичок поспіль з представницями Німеччини, Чехії та Литви у ваговій категорії до 70 кг. У чемпіонаті взяли участь 781 спортсмен із 34 країн.

Як повідомлялося, на початку травня Анна Олійник-Корнійко стала однією зі 150 юних українських спортсменів, які відправились на тренування у Республіку Кіпр. Вони представляють 6 видів спорту: дзюдо, тхеквондо, футбол, фехтування, художню гімнастику та легку атлетику. 

“Це не перший високий результат, який демонструють учасники проєкту Olympic Dreams на міжнародному рівні. Після першого збору в нас були призерка чемпіонату Європи серед кадетів та призер Кубка Європи серед дорослих. Після другого табору, що проходив у Греції, Анастасія Чижевська стала призеркою чемпіонату Європі серед молоді. Після зимового табору Анна Олійник-Корнійко стала чемпіонкою та бронзовою призеркою кубка Європи серед кадетів. А зараз ми маємо золоту медаль Анни у Польщі”, – зазначив тренер Карен Балаян.

Взимку 2022-2023 років спортсмени з України долучилися до міжнародних змагань з дзюдо Cyprus International Judo Tournament 2023, в яких 8 країн світу були представлені понад 700 учасниками. Тоді результатом турніру стали 30 медалей: 14 з яких золотих, 10 срібних та 6 бронзових.

Проєкт було започатковано у 2022 році благодійним фондом “Майбутнє – дітям” для підтримки олімпійського резерву України та для забезпечення юних спортсменів із постраждалих регіонів України безпечним тренувальним процесом, тренування та змагання відбулися в Ізраїлі, Греції та Кіпрі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА