10:15 15.08.2023

Остаточного рішення щодо участі українських спортсменів в Олімпіаді в Парижі поки що не ухвалено - Гутцайт

2 хв читати
Остаточного рішення щодо участі українських спортсменів в Олімпіаді в Парижі поки що не ухвалено - Гутцайт

Президент Національного олімпійського комітету України, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заявляє, що остаточного рішення щодо участі українських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі (Франція) поки що не ухвалено.

"Наразі Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно не запросив Росію і Білорусь взяти участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі. Рішення про те, чи дозволять там спортсменам із цих двох країн змагатися під нейтральним прапором, наразі не прийнято. Національний олімпійський комітет України продовжує консультації з суб’єктами олімпійського руху щодо питання участі збірної команди України в Олімпійських іграх за умови допуску до них представників з країн-агресорок. Ми працюємо над тим, щоб врахувати всі можливі аспекти цієї безпрецедентної ситуації. Остаточне рішення буде прийнято, коли всі відповідні фактори будуть розглянуті", - йдеться в повідомленні пресслужби НОК із посиланням на Гутцайта.

Зазначається, що наразі українські спортсмени беруть участь у відбіркових змаганнях до Олімпійських ігор тільки за участю спортсменів із РФ і Білорусі, допущених міжнародними федераціями як індивідуальних нейтральних атлетів і дотримуючись суворих умов нейтралітету, встановлених кожною з них.

"Багато міжнародних федерацій дотримуються позиції недопуску до змагань спортсменів із вищезгаданих країн, і НОК України рішуче підтримує цю позицію", - йдеться в повідомленні.

Крім того, НОК України наголошує, що й надалі твердо відстоюватиме олімпійські цінності та принципи, закріплені Олімпійською хартією.

"Мир в Україні не підлягає обговоренню, і ми твердо переконані, що Олімпійські ігри не повинні бути платформою для відбілювання чи легітимізації дій, які повністю суперечать цим цінностям", - наголосили в комітеті.

Як повідомлялося, 14 серпня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна готова бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі в разі допущення Росії та Білорусі до них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА