19:30 02.10.2023

Збірна України з дзюдо не братиме участі в чемпіонаті світу серед юніорів

2 хв читати

Збірна України з дзюдо не братиме участі в чемпіонаті світу серед юніорів через допуск до змагань російських дзюдоїстів, зокрема військовослужбовців, повідомила пресслужба Федерації дзюдо України (ФДУ).

"Із 4 до 8 жовтня в португальському Одівелаші відбудеться чемпіонат світу серед спортсменів до 21 року, на який була заявлена збірна України. Проте через допуск до змагань російських дзюдоїстів, у тому числі військовослужбовців, українська команда не братиме участі в турнірі", - повідомляється на офіційному сайті федерації з посиланням на її президента Михайла Кошляка в понеділок.

"Міжнародна федерація дзюдо, як завжди, в останній момент допустила до чемпіонату світу серед юніорів у нейтральному статусі сімох російських спортсменів, один із яких діючий військовослужбовець. Тож збірна України відмовилась від участі у світовій юніорській першості", - сказав Кошляк.

"Хочу знову наголосити: моя позиція як президента ФГУ, позиція президії національної Федерації щодо таких рішень IJF - незмінна. І вона залишиться незмінною, поки в Україні йде війна, поки щодня гинуть люди, поки ворог постійно обстрілює лікарні, школи, магазини, руйнує міста та села. Командам країн-агресорів не місце у світовому спорті", - заявив він.

За його словами, українська збірна продовжить готуватися до чемпіонату Європи, Кубків Європи та інших важливих змагань. "У зоні олімпійської кваліфікації в України вже є четверо спортсменів, і це дуже вагоме досягнення, враховуючи наш непростий шлях. Будемо чекати на остаточне рішення щодо участі росіян і білорусів в Олімпіаді-2024 від Міжнародного олімпійського комітету. Сподіваємось, здоровий глузд переможе", - наголосив Кошляк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА