16:18 04.10.2023

ФІФА розглядає можливість зняття повної заборони на участь Росії в міжнародних змаганнях із футболу - ЗМІ

2 хв читати
ФІФА розглядає можливість зняття повної заборони на участь Росії в міжнародних змаганнях із футболу - ЗМІ

ФІФА розглядає можливість скасування повної заборони на участь Росії в міжнародному футболі, повідомляє Sky News із посиланням на власні джерела.

"За словами джерел, на сьогоднішньому засіданні Ради ФІФА може бути ухвалене рішення про допуск російських команд до участі в чемпіонатах світу серед юнаків до 17 років, якщо вони пройдуть кваліфікаційний відбір", - зазначається в повідомленні.

Заборону було впроваджено з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році, проте ФІФА має намір пом'якшити покарання на підставі того, як минулого тижня УЄФА пом'якшив свою позицію щодо Росії та ухвалив рішення скасувати повну заборону на участь російських збірних у змаганнях і дозволити їм узяти участь у європейському відбірковому турнірі серед юнаків до 17 років найближчими тижнями, але без національної форми, прапора та гімну.

Кваліфікацію на чемпіонат світу серед юнаків до 17 років європейські команди отримують за результатами виступів на континентальних змаганнях УЄФА. Отже, ФІФА розглядає чемпіонати Європи серед юнаків до 17 років як фактичний відбірковий турнір на світовий рівень, що дає логіку для повторного допуску Росії.

Рішення ФІФА буде ухвалено запізно для проведення чоловічого чемпіонату світу серед юнаків до 17 років у листопаді, але Росія може отримати право на участь у жіночому чемпіонаті наступного року.

Департамент ФІФА з роботи зі ЗМІ не відповів на прохання прокоментувати ситуацію з Росією за останній тиждень.

Як повідомлялося, виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення повернути цього сезону до участі в турнірах УЄФА російські команди, що складаються з неповнолітніх футболістів. У зв'язку з цим виконком звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке дозволило б відновити в правах російські команди U-17 (і дівчат, і юнаків) навіть у тому випадку, якщо жеребкування вже відбулося. Усі матчі російських команд мають проводитися без прапора країни, гімну, національної ігрової форми й не на території Росії.

Українська асоціація футболу засудила допуск російських команд і заявила, що ухвалення таких рішень щодо поступового повернення команд із Росії до участі в змаганнях у розпал воєнних дій, які вона веде проти України, є безпідставним і таким, що схвалює російську агресивну політику.

Крім того, проти рішення УЄФА виступили федерації футболу Англії, Польщі, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії та Румунії, які заявили про бойкот матчів із російськими командами.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА