15:50 27.02.2019

Питання підвищення оподаткування для IТ закрито - учасник зустрічі з президентом

1 хв читати
Питання підвищення оподаткування для IТ закрито - учасник зустрічі з президентом

 Питання щодо підвищення оподаткування для IТ-сектору, ініційоване в законопроекті Міністерства соціальної політики, закрито, повідомив учасник зустрічі представників IТ-компаній із президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, керівник Lviv IT Cluster Степан Веселовський.

"Питання ініціативи Мінсоцполітики вважаємо вичерпаним. Цитую: "Президент цієї ініціативи не бачив, уряд не приймав. Питання закрите", - написав він у соцмережі Facebook за підсумками зустрічі.

У свою чергу Європейська бізнес асоціація (ЄБА) за підсумками зустрічі повідомила про пропозицію створити робочу групу для обговорення необхідних у правовому і податковому полі змін. "Зі сторони бізнесу пролунала пропозиція найближчим часом створити робочу групу на базі IТ-індустрії для обговорення необхідних у правовому та податковому полі змін, щоб зберегти її стрімкий розвиток", - зазначила ЄБА в релізі.

Як повідомлялося, Мінсоцрозвитку оприлюднило законопроект, який пропонує жорстко обмежити використання фізичних осіб-підприємців (ФОП) замість найму співробітників. Представники IТ-сектору висловили побоювання, що така пропозиція становитиме ризики для цієї індустрії, оскільки це спричинить фактичне підвищення оподаткування для ІТ-компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА