10:11 04.03.2019

Затримана в Канаді фіндиректор Huawei подала до суду на владу країни

1 хв читати

Фінансовий директор Huawei Technologies Мен Ваньчжоу, затримана минулого року в Канаді, подала до суду на владу країни, поліцію та прикордонників, звинувативши їх у порушенні своїх прав під час затримання.

Як пише Dow Jones, топ-менеджер подала позов до Верховного суду провінції Британська Колумбія, зажадавши визнати своє затримання, допит та обшук в аеропорту Ванкувера в грудні минулого року незаконними. Вона також поскаржилася на порушення її права на адвоката.

Мен Ваньчжоу, зокрема, зазначає, що її затримали одразу після прильоту з Гонконгу до Ванкувера під неправдивим приводом перевірки документів. Її змусили передати співробітникам правоохоронних органів свій багаж і всі електронні пристрої, а також паролі до них.

Як повідомлялося, 1 грудня минулого року фіндиректора і дочку засновника Huawei Мен Ваньчжоу затримали в Канаді на вимогу США у зв'язку зі справою про порушення американських санкцій проти Ірану. Після цього її відпустили під заставу, вона залишається у Ванкувері.

У п'ятницю розпочався процес екстрадиції Мен Ваньчжоу до США. Він відбувається за участю суду, і якщо суд вирішить, що дійсно слід застосувати екстрадицію щодо неї, то потім остаточне рішення про екстрадицію прийме міністр юстиції Канади.

Дату слухань щодо екстрадиції буде призначено 6 березня. Експерти зазначають, що справа може затягнутися на кілька років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА