13:41 06.03.2019

ОБСЄ здійснює моніторинг семи українських телеканалів на дотримання виборчого законодавства - Нацрада з телерадіомовлення

1 хв читати
ОБСЄ здійснює моніторинг семи українських телеканалів на дотримання виборчого законодавства - Нацрада з телерадіомовлення

 Місія ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів і прав людини) здійснює моніторинг мовлення українських телеканалів "UA:Перший", "1+1", "112 Україна", "5 канал", "Україна", "Інтер" і ICTV у прайм-тайм, повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Під час вибору цих телеканалів представники ОБСЄ орієнтувалися на те, скільки глядачів вони охоплюють, зокрема територіально.

"Відстежується баланс, дотримання виборчого закону щодо всіх кандидатів, чи є медіа вільними в розміщенні своїх матеріалів, чи можуть громадяни отримати достатню кількість інформації про виборчу кампанію різних кандидатів", - повідомляє Нацрада з посиланням на слова представника місії ОБСЄ Франчески Боггері.

Під час робочої зустрічі представників місії ОБСЄ/БДІПЛ та членів Нацради сторони також обговорили діяльність Незалежної експертної ради та практики розгляду судових спорів із питань порушення виборчого законодавства.

Нацрада також запросила представників моніторингових місій до участі в робочій групі Національної ради, що здійснює нагляд за перебігом виборчого процесу в ЗМІ.

Як повідомлялося, станом на 5 березня Центральна виборча комісія зареєструвала 418 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на виборах президента України 31 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Алло" в I кв.-2024 відкрила п'ять магазинів і оновила 13

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА