15:35 06.03.2019

Нацрада з телерадіомовлення виставить на конкурс 5 радіочастот і 9 цифрових програм регіонального мовлення

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення виставить на конкурс 5 радіочастот і 9 цифрових програм регіонального мовлення

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виставить на конкурс п'ять радіочастот і дев'ять цифрових програм для регіонального мовлення в мультиплексі МХ-5, повідомляється на сайті регулятора.

На конкурс виставлені дві частоти в Закарпатській області (у Рахові та Хусті), три частоти в Харківській області (у Гороховатці, Зачепилівці і Краснограді). Обсяг мовлення - 24 години на добу, потужність передавача - 0,1 кВт.

У цьому конкурсі Нацрада передбачає експериментальні додаткові умови: у вимогах до програмної концепції визначено: не менше 5% загального обсягу мають становити передачі і/або музичні твори військово-патріотичної тематики, зокрема, висвітлення діяльності ЗСУ, операції ООС, діяльності ветеранів АТО і подій, що відбуваються на територіях, тимчасово окупованих і тимчасово непідконтрольних Україні. Також дозволяється ретрансляція програм лише Суспільного мовлення та військового радіо "Армія FM".

У конкурсі можуть брати участь усі радіостанції: загальнонаціональні, регіональні та місцеві.

Крім того, на конкурс виставлено дев'ять цифрових каналів багатоканальної телемережі МХ-5: по дві програми - у Нижніх Сірогозах та Новотроїцькому (Херсонська обл.), По одній - у Кагарлику (Київська обл.), Василівці, Генічеську, Херсоні та Чаплинці (Херсонська обл.).

Конкурсні вимоги до програмної концепції із цифрових каналів передбачають обов'язкове розміщення соціально важливих програм місцевої тематики; мовлення без ретрансляції програм інших мовників; проведення телерадіоорганізаціями інформаційно-рекламної кампанії під час телевізійної трансляції програм щодо забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телемовлення, а також рекомендується розміщення дитячих передач.

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковано в газеті "Голос України".

Крім цього, Нацрада звернеться до Українського державного центру радіочастот із проханням здійснити прорахунок вільних FM-частот у Ковелі (Волинська обл.), Білокуракиному (Луганська обл.), Богодухові і Великому Бурлуці (Харківська обл.), а також у 12 населених пунктах Сумської області.

Крім того, в Первомайську (Миколаївська обл.) буде прораховано цифровий телеканал для місцевого мовлення, а для тимчасового радіомовлення буде замовлено прорахунок частот в Авдіївці (Донецька обл.) та Станиці Луганській (Луганська обл.).

Нацрада також замовить в УДЦР прорахунок цифрових телеканалів для місцевого мовлення в шести населених пунктах Дніпропетровської, Житомирської, Херсонської та Черкаської областей і для тимчасового мовлення в Світлодарську (Донецька обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА