18:34 06.03.2019

Нацрада з телерадіомовлення продовжила термін заборони на мовлення RTVI до березня 2020 року

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення продовжила термін заборони на мовлення RTVI до березня 2020 року

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення продовжила термін тимчасового припинення ретрансляції іноземної програми RTVI (юрисдикція Великої Британії) на території України на один рік - до 7 березня 2020 року.

Моніторинг Нацради зафіксував із боку RTVI систематичне порушення українського законодавства, а саме трансляцію фільмів, у творчому складі яких є російські актори, внесені Міністерством культури до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. Канал також транслював передачі, в яких розпалюється ворожнеча, виправдовується військова агресія проти України та окупація окремих територій держави.

Відповідно, на думку Нацради, компанія не дотримується вимог українського законодавства.

"Національна рада неодноразово зверталася до дистриб'ютора телеканалу RTVI в Україні ТОВ "Сонар" та правовласника іноземної програми RTVI компанії Brenrose Limited із листами-застереженнями щодо зафіксованих порушень Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України", - йдеться в повідомленні на сайті Нацради.

У держрегуляторі також наголошують, що до Нацради неодноразово надходили скарги громадян стосовно передач з ознаками порушення українського законодавства, що містять заклики до порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної ворожнечі.

У результаті Нацрада, визнавши, що зміст RTVI не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України, вирішила внести зміни до переліку дозволених для ретрансляції програм і продовжила термін тимчасового припинення ретрансляції телеканалу RTVI на території України до 7 березня 2020 року.

Як повідомлялося, у вересні 2018 року Нацрада тимчасово припинила ретрансляцію RTVI з огляду на неодноразове порушення законів України "Про телебачення і радіомовлення", "Про інформацію" та "Про кінематографію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА