19:23 25.03.2019

ЄС переміщує з англійської території об'єкти навігаційної системи "Галілео"

1 хв читати
ЄС переміщує з англійської території об'єкти навігаційної системи "Галілео"

У зв'язку з виходом Великобританії з Євросоюзу резервні станції супутникової навігаційної системи "Галілео", розташовані на території Сполученого Королівства, переводяться на територію ЄС, повідомляє в понеділок Єврокомісія на своєму сайті.

Єврокомісія нагадала, що відповідно до її рішень в січні 2018 року резервний вузол Центру моніторингу безпеки "Галілео" (GSMC) переведений в Іспанію.

Наразі демонтуються дві сенсорні станції "Галілео", розташовані на Фолклендських островах і острові Вознесіння. На цих сенсорних станціях знаходяться криптографічні матеріали і секретна інформація ЄС, які відповідно до правил безпеки ЄС не можуть перебувати в третіх країнах без відповідних угод.

"Видалення цих двох станцій не впливає на загальну продуктивність послуг "Галілео", яка залишається чудовою, оскільки система має достатній ресурс", - наголошується в повідомленні.

"Галілео" - глобальна супутникова навігаційна система ЄС, з грудня 2016 року надає послуги геолокації приблизно 600 мільйонам користувачів. Кількість користувачів продовжує зростати, і "Галілео" надає більш точного сигналу з низки цінних послуг.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА