16:55 28.03.2019

Нацрада з телерадіомовлення звернеться до суду по анулювання ліцензії телеканалу "НАШ" Мураєва

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення звернеться до суду по анулювання ліцензії телеканалу "НАШ" Мураєва

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення має намір звернутися до суду, щоб анулювати ліцензію каналу "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага", Київ, супутникове мовлення, логотип "НАШ"), який самовільно, без внесення змін до ліцензії, змінив програмну концепцію, повідомляється на сайті регулятора.

За інформацією Нацради, жіночий телеканал "Максі-ТВ" самовільно перетворився на інформаційно-аналітичний телеканал без відповідного рішення регулятора.

Згідно з даними Державного реєстру фізичних і юридичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником компанії "Наша Прага" є батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв.

У повідомленні регулятора зазначено, що Нацрада 1 березня здійснила позапланову виїзну перевірку телеканалу і встановила неусунення тих порушень, за які "НАШ" отримав санкцію "оголошення попередження". Тому на засіданні 28 березня 2019 року регулятор ухвалив рішення звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу.

"Формат мовлення не відповідає ліцензійним умовам: за ліцензією - культурологічно-розважальний з фільмопоказом, а фактично - інформаційно-аналітичний", - наголосили в Нацраді.

Як повідомлялося, в лютому Нацрада з телерадіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "НАШ" за порушення програмної концепції.

На початку грудня 2018 року Нацрада з телерадіомовлення відмовилася змінити логотип і переоформити ліцензію "Максі-ТВ" через порушення.

Виручка ТОВ "Наша Прага" в 2017 році скоротилася на 27,3% - до 3,87 млн грн, чистий прибуток зріс у 4,6 раза - до 4,36 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА