17:50 26.04.2019

Розслідування справи про заподіяння "Укртелефільму" мільйонних збитків завершено - НАБУ

2 хв читати
Розслідування справи про заподіяння "Укртелефільму" мільйонних збитків завершено - НАБУ

 Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили розслідування фактів заподіяння збитків у сумі 68,72 млн грн держпідприємству "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм".

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 26 квітня трьом підозрюваним - колишньому генеральному директору, його співучаснику - організатору схеми, директору комерційної компанії - та їхнім захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

За версією слідства, колишній керівник "Укртелефільму" в змові з приватними особами здійснив відчуження на користь приватної компанії майнових прав на 67 об'єктів нерухомості (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця) в Києві. Ці дії вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема без узгодження їх з органом управління - Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. В результаті державі в особі ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" завдано збитків на суму 68,72 млн грн.

У НАБУ нагадали, що 6 лютого 2019 року колишньому гендиректору ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і використанні підроблених документів, в результаті чого держпідприємству завдано понад 68,72 млн грн збитків.

Дії екс-чиновника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Також про підозру повідомлено ще двом його спільникам: організатору схеми - в скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України, директору комерційного товариства (ТОВ) - у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України.

У листопаді 2018 року Господарський суд Києва визнав договір купівлі-продажу зазначених майнових прав з усіма додатковими угодами, змінами і доповненнями до нього, недійсним із моменту укладення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА