12:51 04.05.2019

Голова Нацради з теле- і радіомовлення Артеменко заявив про рішення подати у відставку

2 хв читати
Голова Нацради з теле- і радіомовлення Артеменко заявив про рішення подати у відставку

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив про рішення подати у відставку.

"Термін моїх повноважень як члена Національної ради завершується у липні. Проте сьогодні, за два місяці до його закінчення, я прийняв рішення подати у відставку і піти з посади", - йдеться в заяві Ю.Артеменка, оприлюдненій на сайті Нацради в суботу.

За його словами, причини такого рішення дві.

"По-перше, проста людська втома - протягом п’яти років у постійному стресі працювати щоденно, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, що надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу", - повідомив він.

Ю.Артеменко зазначив, що колективу Нацради, попри критику, вдалося зробити чимало, зокрема розпочати створення мережі Суспільного телебачення та радіо, ініціювати мовні квоти на радіо, що "привело до появи великої кількості нових українських пісень та нових молодих виконавців".

"Задля захисту інформаційної безпеки нашої держави було обмежено трансляцію близько 80 телепрограм з держави-агресора. Натомість за цей час народилося понад 50 наших рідних, українських супутникових телеканалів", - зазначив Ю.Артеменко.

За його словами, також було видано 98 частот на лінії розмежування, дерегульовано роботу провайдерів програмної послуги.

"Разом ми подолали той негативний імідж, що роками, до приходу цього складу, належав Нацраді, - "хабар в обмін на ліцензію"", - зазначив він.

За словами Ю.Артеменка, з нереалізованого залишилося ухвалення нового закону про аудіовізуальні послуги, запуск фольклорного радіо, відкриття освітнього та військово-патріотичного телеканалів, завершення будівництва мережі суспільного мовлення, створення потужного моніторингового центру.

"Але нові люди, які прийдуть на моє місце, і в майбутньому - на місця моїх колег, переконаний, продовжать те, що так важко ми починали в середині 2014 року, і започаткують нові проекти. Бо такий закон життя", - написав він.

Юрій Артеменко був призначений членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення указом президента України від 7 липня 2014 року. Незабаром його було обрано головою Нацради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА