12:14 10.05.2019

lifecell просить суд змусити АМКУ переглянути рішення, що стосується регіональних тарифів "Київстар" і "Vodafone Україна"

2 хв читати
lifecell просить суд змусити АМКУ переглянути рішення, що стосується регіональних тарифів "Київстар" і "Vodafone Україна"

 Оператор мобільного зв'язку lifecell звернувся до суду з проханням визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 3 жовтня 2018 року, згідно з яким той відмовився визнавати порушення з боку мобільних операторів "Vodafone Україна" та "Київстар" у частині ймовірного завищення цін на дзвінки на номери інших мереж у певних регіонах країни.

"Зі свого боку компанія "лайфселл" вважає, що зазначені оператори, зловживаючи домінантним становищем у певних регіонах України, встановлюють необґрунтовано високі ціни для дзвінків своїх абонентів на номери абонентів інших операторів, створюючи антиконкурентне середовище. Однак, на нашу думку, через процедурні порушення АМКУ було неповно встановлено та досліджено обставини справи, що спричинило за собою винесення незаконного рішення", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оператора.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в Єдиному реєстрі судових рішень, наразі суд оголосив перерву в підготовчому судовому засіданні до 30 травня 2019 року і задовольнив клопотання lifecell про виклик експерта і фахівця на судове засідання для надання роз'яснень.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року lifecell завив, що має намір опротестувати відмову АМКУ визнавати порушення в ціновій політиці "Vodafone Україна" та "Київстар" за низкою регіонів.

У 2015 році компанія lifecell звернулася до АМКУ із заявою про порушення компаніями "Vodafone Україна" та "Київстар" законодавства України про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінантним) становищем на ринку, а саме встановленням завищених цін у деяких регіонах без об'єктивних причин.

У lifecell вважають, що в ситуації, коли домінантний оператор встановлює завищені тарифи на дзвінки на номери інших операторів у регіоні, де він має найбільшу частку ринку, виникає бар'єр для зміни оператора, оскільки під час спроби перейти на більш вигідний тарифний план оператора з меншою часткою ринку, абонент втрачає коло контактів, які користуються послугами домінантного оператора: вартість дзвінка на номери мережі іншого оператора для них виявляється досить високою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

У Харківській області 20% населених пунктів залишаються без фіксованого зв'язку - "Укртелеком"

Україна підписала меморандум із французькою федерацією InfraNum, за грант якого буде відновлено зв'язок на прифронтових територіях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА