15:08 10.05.2019

Нацрада з телерадіомовлення не змогла провести засідання після звільнення голови

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення не змогла провести засідання після звільнення голови

 Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк відмовилася відкривати засідання в п'ятницю і заявила, що вважає, що процедура звільнення голови Нацради Юрія Артеменка викликає запитання.

"Прийнявши рішення про дострокове залишення своєї посади через втому, голова не поінформував мене про це, не передав мені жодних справ, ніхто з членів, знаючи, що я була у вихідні у відрядженні... не обговорив зі мною саме ці речі. Я хочу, щоб ми наразі з'ясували всі ці питання і потім почали голосувати", - заявила О.Герасим'юк.

За її словами, звільнення Ю.Артеменка президентом України створює колізію відповідних статей і норм Конституції України та закону про Нацраду.

"У разі дострокового звільнення створено спеціальну статтю в законі про Нацраду. Як ми знаємо, це було зроблено для того, щоб незалежність Нацради не була жодним чином порушена... Я вважаю, що ми маємо провести засідання, на якому розглянемо цю заяву, яку я, до речі, так і не бачила, і, здається, мало хто з присутніх тут її бачили", - сказала О.Герасим'юк, наголосивши, що до початку роботи Нацради необхідно з'ясувати правовий статус цієї обставини.

Водночас інші члени Нацради, зокрема Уляна Фещук, Володимир Горковенко та Сергій Костинський - не підтримали О.Герасим'юк, проте засідання Нацради все-таки не відбулося.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 4 травня указом звільнив Ю.Артеменка з посади члена Нацради з телерадіомовлення, а 7 травня призначив його членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Перед цим Ю.Артеменко особисто повідомив про своє рішення подати у відставку з посади голови Нацради з двох причин: "По-перше, проста людська втома - протягом п'яти років у постійному стресі працювати щодня, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних . По-друге, пропозиція, яка надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу".

Ю.Артеменка було призначено членом Нацради з телерадіомовлення указом президента від 7 липня 2014 року. Незабаром його було обрано головою Нацради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА