10:39 14.05.2019

Представник АМКУ вважає антиконкурентними вимоги lifecell щодо необхідності цінового регулювання пропозицій "Київстар" і "Vodafone Україна"

2 хв читати
Представник АМКУ вважає антиконкурентними вимоги lifecell щодо необхідності цінового регулювання пропозицій "Київстар" і "Vodafone Україна"

Встановлення цінового регулювання для одних гравців ринку мобільного зв'язку та відсутність такого для інших у результаті призведе до спотворення конкуренції, вважаєте державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

М.Процишен наголосила, що АМКУ переконаний у правильності застосування власної методики визначення монопольного (домінуючого) становища суб'єктів господарювання на ринку, оскільки постійно її застосовує, і впевнений у законності свого рішення з питань регіональних тарифів - і цю позицію обстоюватиме в судах.

"Провадження у справі тривало понад два роки, було задоволено більше ніж десять клопотань сторін із проханням надати додатковий час для аргументації. Заявник неодноразово змінював прохальну частину своєї заяви, в результаті заявив про необхідність цінового регулювання пропозицій своїх конкурентів, зберігаючи вільне ціноутворення для себе. Заявник у рамках заяви говорить про необхідність зниження тарифів конкурентів, хоча паралельно компанія веде риторику про низьку вартість послуг мобільного зв'язку в Україні, що підтверджується їхніми власними діями з підвищення вартості тарифних планів", - зазначила М.Процишен щодо позову lifecell до АМКУ про перегляд рішення, яке стосується регіональних тарифів "Київстар" і "Vodafone Україна".

Вона також наголосила, що рішення приймалося за заявленим lifecell часовим проміжком і переглядатиметься також у рамках цього періоду - незважаючи на те, що на сьогодні вже впроваджено процедуру перенесення абонентського номера (MNP), що, безсумнівно, створює додаткові позитивні опції для абонентів.

"АМКУ не захищає конкурентів, АМКУ захищає конкуренцію. Цінове регулювання для одних гравців і відсутність такого для інших у результаті призведе до спотворення конкуренції на користь одного з учасників, але не на користь кінцевого споживача, який втратить можливість користуватися акційними пропозиціями інших двох учасників ринку мобільного зв'язку", - наголосила державний уповноважений АМКУ.

Як повідомлялося, раніше lifecell звернувся до суду з проханням визнати нечинним рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 3 жовтня 2018 року, згідно з яким той відмовився визнавати порушення з боку мобільних операторів "Vodafone Україна" та "Київстар" у частині можливого завищення цін на дзвінки на номери інших мереж у певних регіонах країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА