13:03 14.05.2019

Порошенко за правилами звільнив екс-главу НКРЗІ П.Яцука

2 хв читати
Порошенко за правилами звільнив екс-главу НКРЗІ П.Яцука

Президент України Петро Порошенко поновив на посаді раніше звільненого главу Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації Петра Яцука, який є також головою наглядової ради дата-центру "Парковий", після чого знову звільнив його, пославшись на підстави, передбачені законом "Про очищення влади".

Як зазначається в указах президента №220-223 від 14 травня 2019 року, главу НКРЗІ Олександра Животовського звільнено у зв'язку з поновленням на посаді П.Яцука, після чого П.Яцука було знову звільнено, а О.Животовського - знову призначено главою НКРЗІ.

Як повідомлялося, 17 травня 2014 року в.о. президента України 17 травня Олександр Турчинов змінив шістьох із семи членів НКРЗІ. До нового складу зі старого перейшла член комісії Олена Уласенко, яка відповідала в комісії за регулювання радіочастотного ресурсу.

У червні 2014 року екс-глава НКРЗІ П. Яцук звернувся до Вищого адміністративного суду (ВАСУ) з вимогою поновити його на посаді.

29 липня 2014 року президент України Петро Порошенко звільнив з посади голови НКРЗІ Андрія Семенченка та призначив замість нього О.Животовського; крім того, глава держави частково змінив склад комісії, зокрема, були звільнені члени регулятора О.Уласенко, Анатолій Довгий, Сергій Дзюба, Володимир Олійник. До нового складу зі старого перейшли Володимир Гресько й Олександр Скляров, а крім них членами комісії були призначені Віктор Лагошин і Віктор Мазур.

Відповідно до закону "Про телекомунікації" НКРЗІ складається з голови та семи членів, які призначаються указом президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА