08:10 15.05.2019

Huawei розраховує підписати з Британією угоду щодо прозорості розробок мереж 5G

2 хв читати
Huawei розраховує підписати з Британією угоду щодо прозорості розробок мереж 5G

Китайська компанія Huawei розраховує підписати з урядом Великої Британії й іншими країнами угоду, в рамках якого виробник телеком-обладнання гарантує безпеку розробок мереж 5G, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на представника компанії Лян Хуа.

"Ми хотіли б підписати угоди з низкою урядів, зокрема, з урядом Великої Британії, в яких ми беремо зобов'язання, що наше обладнання відповідає міжнародним стандартам без елементів шпигунства", - заявив Лян Хуа журналістам під час візиту до Лондона.

Раніше неодноразово звучали застереження, що китайська влада нібито може за допомогою технологій Huawei стежити за комунікаціями зарубіжних держав і отримувати доступ до їх критично важливої інфраструктури.

Huawei позбулася контрактів на поставку телекомунікаційного обладнання в США на тлі звинувачень у тому, що її обладнання використовується для збору інформації в інтересах влади КНР. При цьому Вашингтон закликав партнерів з розвідувального альянсу Five Eyes, куди крім США входять Велика Британія, Австралія, Канада, Нова Зеландія, взяти з нього приклад.

Британська газета The Times стверджувала в квітні, що ЦРУ повідомило союзникам США про отримання Huawei фінансування від органів безпеки КНР. За даними ЦРУ, Huawei отримує кошти від Народно-визвольної армії Китаю і від комісії з національної безпеки Комуністичної партії Китаю, зазначала газета.

На початку травня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей відправила у відставку міністра оборони країни Гевіна Вільямсона. Як повідомлялося, до такого рішення вона прийшла за підсумками внутрішнього розслідування в Раді національної безпеки, яке було проведено в зв'язку з несанкціонованим розкриттям інформації для ЗМІ за підсумками засідання ради минулого тижня. На зустрічі ради було прийнято рішення про те, що Лондон дозволить Huawei допомогти Британії з розробкою мережі 5G.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА