11:53 23.05.2019

Україні спочатку потрібно реалізувати всі можливості 4G і вже після цього переходити до освоєння 5G - СЕО "Ericsson Україна"

2 хв читати
Україні спочатку потрібно реалізувати всі можливості 4G і вже після цього переходити до освоєння 5G - СЕО "Ericsson Україна"

Генеральний директор компанії "Ericsson Україна" Ярослав Ніцак вважає, що Україні потрібно завершити повноцінний розвиток 4G-зв'язку перш ніж братися за розвиток мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G), повідомив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" під час роботи демо-зони 5G у рамках Шведсько-українського бізнес-форуму (SUBF 2019) у Києві у четвер.

"Якщо говорити про анонсований запуск 5G, то Україні наразі важливо реалізувати всі можливості, які пропонує 4G-зв'язок. І вже після цього гармонійно переходити до розвитку й освоєння мобільного зв'язку п'ятого покоління", - заявив CEO "Ericsson Україна".

Ярослав Ніцак також зазначив, що Ericsson є лідером у сегменті 5G, оскільки всі країни, що запустили на сьогодні зв'язок п'ятого покоління, а також Австралія, котра готує запуск 5G-зв'язку найближчим часом, використовують обладнання Ericsson.

Він також зазначив, що Ericsson стежить за розвитком ситуації, що склалася на ринку телекомобладнання через санкції США стосовно китайської Huawei.

"Ми спостерігаємо за розвитком подій, пов'язаними з санкціями США щодо Huawei, але Ericsson - самодостатня компанія, яка співпрацює з найбільшими мобільними операторами країн-лідерів із розвитку ІТ-технологій. І вони (санкції до Huawei - ІФ) жодним чином не вплинуть на роботу нашої компанії. Ми насамперед сфокусовані на наших клієнтах - операторах зв'язку", - заявив Ніцак.

За його словами, в Ericsson в Україні – майже 50% ринку комутаторів, водночас основним партнером із базових станцій є компанія lifecell.

Як повідомлялося, 17 травня 2019 року президент України Петро Порошенко підписав указ "Про забезпечення послуг для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління" (5G).

Найбільший український мобільний оператор компанія "Київстар" вважає, що витрати на впровадження 5G в Україні можуть окупатися десятиліттями, а у "Vodafone Україна" підтвердили плани щодо запуску тестування 5G-зв'язку в другому півріччі 2019 року. У свою чергу в lifecell вважають, що ліцензії на впровадження 5G мають бути надані мобільним операторам безкоштовно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА