13:20 24.05.2019

Кіберполіція в Дніпрі припинила діяльність провайдера, який поширював піратський контент

2 хв читати
Кіберполіція в Дніпрі припинила діяльність провайдера, який поширював піратський контент

Працівники товариства з обмеженою відповідальністю за щомісячну плату незаконно надавали жителям масивів у м. Дніпрі доступ до перегляду програм мовлення відомих українських телеканалів, повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції України.

"Незаконна ретрансляція телеканалів була замаскована під легальний сигнал компанії. Більше ніж 5 тис. користувачів навіть не підозрювали, що щомісяця платять за піратський контент. Наразі за зверненням правовласників поліція розпочала кримінальне провадження. В офісах провайдера проведено обшуки", - інформує департамент кіберполіції України.

Зловмисники підключали абонентів через дротову мережу кабельного телебачення і транслювали цифровий та аналоговий сигнали. При цьому представники провайдера не укладали договорів із правовласниками на право ретрансляції каналів. Користувачі ж навіть не підозрювали, що послуги, які їм надає провайдер, незаконні.

"Сьогодні, 23 травня, проведено три обшуки в офісних приміщеннях провайдера. Вилучена комп'ютерна техніка, понад півсотні телевізійних та інтернет-тюнерів різних модифікацій, ТВ-картки для доступу до каналів телебачення і ретранслятори цифрового сигналу і зв'язку. Крім того, вилучено печатки товариства, документацію і чорнові записи", - йдеться в повідомленні.

У кіберполіції зазначили, що послугами цього провайдера користувалися понад п'ять тисяч жителів Дніпра. Тепер доступ до кабельного телебачення для них заблоковано у зв'язку з вилученням під час обшуків техніки, яка використовувалася для передання цифрового і аналогового сигналу.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Після проведення всіх експертиз вилученої техніки буде вирішено питання про перекваліфікацію провадження за ст. 176 (Порушення авторських прав) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА