14:55 28.05.2019

НКРЗІ дозволила використовувати в Україні ще 8 базових станцій Huawei

2 хв читати
НКРЗІ дозволила використовувати в Україні ще 8 базових станцій Huawei

 Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) дозволила використовувати в Україні ще вісім базових станцій (БС) системи мобільного зв'язку різних модифікацій виробництва китайської компанії Huawei, що раніше потрапила під санкції США.

Як зазначено на сайті регулятора, за результатами засідання 28 травня 2019 року НКРЗІ внесла до реєстру радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв, які можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування, вісім БС системи рухомого (мобільного) зв'язку різних модифікацій торговельної марки Huawei виробництва "Хуавей Технолоджіз" (Китай).

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 14 травня підписав виконавчий указ "Про гарантування безпеки постачань інформаційно-комунікаційних технологій і послуг", який дасть змогу його адміністрації блокувати іноземні технологічні компанії від ведення бізнесу в США, якщо вони загрожують національній безпеці.

При цьому в указі не названо конкретні країни або компанії, але раніше адміністрація США запустила глобальну кампанію, щоб утримати китайську телекомунікаційну компанію Huawei від допомоги союзникам США в розробці безпровідних інфраструктур наступного покоління.

США, вказавши на загрозу національній безпеці, також ухвалили рішення включити Huawei до числа компаній, постачання яким американських технологій і комплектуючих може здійснюватися лише на підставі спеціальних ліцензій. Слідом за цим Google повідомила, що буде вимушена позбавити Huawei доступу до послуг, пов'язаних із підтримкою ОС Android.

Пізніше стало відомо, що Вашингтон готовий надати Huawei тимчасовий дозвіл терміном на 90 днів на закупівлю сервісів і комплектуючих, необхідних для випуску телекомунікаційного обладнання та забезпечення роботи смартфонів, а сервіси Google та Android продовжать працювати на наявних пристроях компанії Huawei.

Huawei є другим найбільшим у світі виробником смартфонів (використовує в них операційну систему Android від Google), а також найбільшим світовим виробником телекомунікаційного обладнання.

Виручка Huawei сягнула минулого року $105 млрд, прибуток перевищив $8 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА