12:52 17.06.2019

Голова Huawei оцінив утрачену внаслідок американських санкцій виручку в $30 млрд

2 хв читати
Голова Huawei оцінив утрачену внаслідок американських санкцій виручку в $30 млрд

 Санкції США стосовно Huawei Technologies Co. коштуватимуть китайській компанії втраченої виручки розміром $30 млрд у найближчі два роки, заявив засновник та CEO Huawei Жень Чженфей, уперше давши оцінку потенційних втрат.

Він зазначив, що виручка Huawei залишиться на рівні 2018 року - близько $100 млрд – і у 2019 році, і у 2020 році.

Huawei, однак, планує зберегти незмінним бюджет на R&D, заявив Жень Чженфей.

Як повідомлялося, Вашингтон вніс Huawei до списку компаній, постачання яким американських технологій і комплектуючих можуть здійснюватися лише на підставі спеціальних ліцензій.

Жень Чженфей заявив у понеділок, що здивований масштабом атаки Вашингтона на його компанію. Призупинення співпраці з Google, внаслідок чого Huawei втратить доступ до оновлень операційної системи Android, а також багатьох додатків, може призвести до падіння обсягу продажу смартфонів компанії за межами КНР на 60%.

Голова Huawei визнав, що американські санкції можуть звести нанівець перевагу компанії перед конкурентами, як-от Ericsson AB та Nokia Oyj, яке він крок за кроком завойовував останні два роки.

"Ми не очікували, що влада США так рішуче атакує Huawei. Ми не очікували, що Штати завдадуть такого масштабного удару по нашому ланцюжку постачань - не лише заблокують постачання компонентів, а й доступ до міжнародних організацій", - наводить слова Жень Чженфея агентство Bloomberg.

Huawei має намір активізувати випуск власних чипів, а також шукати альтернативні можливості для збереження своїх конкурентних переваг і у сфері смартфонів, і в сегменті 5G.

"Ми не очікуємо, що збиток буде серйозним. До 2021 року ми відродимося", - заявив Жень Чженфей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА