10:36 20.06.2019

YouTube обговорює можливість відокремлення дитячого контенту в окремий продукт

2 хв читати
YouTube обговорює можливість відокремлення дитячого контенту в окремий продукт

Відеосервіс YouTube готується запровадити важливі зміни на своїй платформі в зв'язку зі зростаючою критикою, що компанія слабо реагує на контент, який сприяє розпалюванню ненависті, а також не може добитися адекватного контролю за контентом за участю дітей або призначеним для дитячої аудиторії.

Керівництво YouTube обговорює можливість перенесення всього дитячого контенту в окремий самостійний продукт YouTube Kids, щоб мати можливість краще захищати дітей від небажаних відеоматеріалів, пише The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Такий крок є досить ризикованим, оскільки напрям дитячих відео на YouTube є одним із найпопулярніших і приносить компанії мільйони доларів рекламного доходу, зазначають експерти.

Серед інших варіантів, досліджуваних YouTube, - модифікація ПЗ для відключення у випадку дитячого контенту можливості автоматичного запуску нового відео після завершення перегляду матеріалу. Така система рекомендацій дала змогу YouTube збільшити кількість годин переглядів відео до рекордних рівнів, але водночас викликала претензії з боку батьків, які вважають, що вона веде до додаткових витрат.

YouTube перетворився у впливовий медіамайданчик за останні роки, в компанії стверджують, що користувачі сервісу щодня переглядають загалом близько 1 млрд годин контенту.

Потенційні зміни, які поки що лише обговорюються, можуть стати одними з найсерйозніших для відеосервісу.

Також у компанії зазначають, що з безлічі ідей щодо поліпшення YouTube "деякі так і залишаються ідеями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА