18:29 20.06.2019

Мобільні оператори готові частково відмовитися від 4-тижневої тарифікації мобільного зв'язку, пропонують альтернативу - АМКУ

2 хв читати
Мобільні оператори готові частково відмовитися від 4-тижневої тарифікації мобільного зв'язку, пропонують альтернативу - АМКУ

Мобільні оператори "Київстар", lifecell і "Vodafone Україна" визнали проблему тарифів, однак лише частково готові відмовитися від чотиритижневої тарифікації мобільного зв'язку, пропонуючи альтернативу, повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен.

"Розглядали сьогодні комітетом рекомендаційні роз'яснення для всіх трьох операторів мобільного зв'язку. З позитиву - кожен оператор визнав, що проблема справді існує, і готовий її виправляти. Однак не всі оператори хочуть забирати 28-денний розрахунковий період (кажуть, окремим абонентам дуже до смаку такі тарифні плани), але готові зробити альтернативні пропозиції для розрахункового періоду в місяць", - написала Процишен на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, за словами державного уповноваженого АМКУ, оператори готові в кожному тарифному плані зазначати вартість за один день для забезпечення порівняльної спроможності споживача.

Вона додала, що АМКУ оголосив перерву у цій справі до 27 червня 2019 року.

"Я не можу прогнозувати, яке остаточне рішення ухвалить комітет, однак упевнена, що так, як є, не залишиться. Буде точно прозоріше, краще і зручніше для абонента", - підсумувала Процишен.

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року АМКУ відкрив справу проти "великої трійки" мобільних операторів за скорочення дії тарифів на мобільний зв'язок до 28 днів.

У серпні 2018 року lifecell заявив про переведення на 28-денну тарифікацію п'яти тарифних планів передоплати з 22 серпня і ще трьох - у вересні. Раніше на розрахунковий період тривалістю чотири тижні перейшли оператори "Київстар" і "Vodafone Україна".

У вересні 2018 року АМКУ розпочав розслідування факту зміни трьома найбільшими мобільними операторами країни ("Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell) розрахункового періоду в тарифних планах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА