12:52 01.07.2019

У НСЖУ занепокоєні звільненням журналістів телеканалу ZIK у зв'язку зі зміною власника

2 хв читати
У НСЖУ занепокоєні звільненням журналістів телеканалу ZIK у зв'язку зі зміною власника

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) висловлює занепокоєння ситуацією з масовим звільненням працівників телеканалу ZIK після звістки про придбання каналу народним депутатом України Тарасом Козаком (фракція "Опозиційний блок").

"Протягом двох тижнів представники спілки проводили консультації зі співробітниками телеканалу для з'ясування обставин звільнення та напрямів ефективної допомоги колегам (...) Ситуація навколо телеканалу ZIK - це більше, ніж питання окремого власника. Це проблема, притаманна українському інформаційному простору в цілому", - написав голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За словами Томіленка, відсутність ефективних економічних моделей існування незалежних аудіовізуальних ЗМІ призводить до олігархізації телеканалів.

"Закликаємо журналістську спільноту, всі політичні сили здійснювати постійний тиск на українську владу для зміни правил роботи на ринку аудіовізуальних послуг, створення умов для економічної незалежності медіа і забезпечення реальної незалежної редакційної політики для всіх телеканалів", - заявив голова НСЖУ.

Він також наголосив, що Спілка журналістів висловлює солідарність із колективом телеканалу ZIK.

Як повідомлялося, народний депутат України Тарас Козак (фракція "Опозиційний блок"), власник телеканалів "112.Україна" та NewsOne, став власником телевізійних мовників телеканалу ZIK і створює медіахолдинг "Новини".

Тарас Козак входить до першої десятки виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

18 червня фракція "Народний фронт" у Верховній Раді закликала президента України Володимира Зеленського відреагувати на зміну власника телеканалу ZIK у зв'язку із загрозою "російського реваншу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА