15:45 01.07.2019

НСТУ відновила Аласанію на посаді голови правління

2 хв читати
НСТУ відновила Аласанію на посаді голови правління

Наглядова рада ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) відновила на посаді голови правління компанії Зураба Аласанію з 1 липня 2019 року.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР, відповідне рішення наглядова рада ухвалила 27 червня.

Згідно з протоколом засідання наглядової ради ПАТ "НСТУ" від 27 червня 2019 року №32: скасовано рішення наглядової ради НСТУ від 31 січня 2019 року №26 у частині дострокового припинення контракту між НСТУ та Аласанією від 4 травня 2017 року, а також скасовано рішення наглядової ради НСТУ від 12 лютого 2019 року №27 у частині встановлення дати дострокового припинення контракту з 4 травня 2017 року.

Окрім того, скасовано рішення про призначення Миколи Чернотицького виконувачем обов'язків голови правління НСТУ зв'язку з достроковим припиненням контракту з Аласанією. Чернотицький виконував обов'язки голови правління ПАТ "НСТУ" із 25 по 30 червня 2019 року.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев’ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з Аласанією. 1 лютого профспілка НСТУ повідомила про факти зловживань з його боку.

12 лютого наглядова рада НСТУ вирішила відкласти рішення про розірвання контракту до 6 травня. За словами Світлани Остапи, таке рішення було ухвалено з тим, щоб звільнення Аласанії не пов'язували з президентськими виборами в Україні.

7 травня співголова ради організації "Реанімаційний пакет реформ" (РПР), директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко повідомив, що Аласанія пішов у тривалу відпустку і чекає на рішення суду щодо свого звільнення.

19 червня Аласанія заявив, що Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним і постановив скасувати рішення наглядової ради НСТУ про дострокове розірвання з ним контракту.

25 червня Аласанія повідомив, що тимчасово покидає свою посаду на виконання всіх пунктів українського законодавства до набуття чинності рішенням суду про скасування рішення про дострокове розірвання контракту, але продовжує працювати в компанії (на позиції експерта правління).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА