17:04 08.07.2019

"Vodafone Україна" спільно з "Київводоканал" протестував операторську мережу NB-IoT у Києві

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" завершив тестування власної мережі NB-IoT (Narrow Band Internet of Things) у Києві, повідомляється в прес-релізі оператора.

Тестування проведено на фрагментах мережі "Vodafone Україна" в Києві з використанням клієнтського обладнання, наданого для тестів "Київводоканалом" - спеціальних модулів для Smart metering з автоматизованим переданням показань, що мають ультранизьке енергоспоживання як у режимі очікування, так і в режимі обміну даними.

"Під час підключення таких пристроїв до NB-IoT мережі вдається досягти економного використання ресурсів і збільшити термін служби батарей до 10 років", - наголошують у "Vodafone Україна".

Оператор також повідомляє, що розгортання технології NB-IоT виконується на базі мережі LTE (на виділеній частоті 1800 МГц), має високий стандарт безпеки - шифрування та аутентифікацію на базі sim-карти, недоступні в таких технологіях як LoRa.

"Vodafone Україна" зазначає, що активно продовжує тестування мережі NB-IoT у всій Україні з клієнтами та партнерами в рамках підготовки до комерційного запуску мережі NB-IoT.

Як повідомлялося, раніше "Vodafone Україна" запустив послугу хмарного сховища інформації Vodafone Cloud для своїх абонентів.

У лютому 2019 року оператор запустив партнерську програму для розробників проектів і програмного забезпечення у сфері "Інтернету речей" (IoT), хмарних технологій і "Великих даних" (Big data) з метою подальшого спільного запуску готових продуктів.

У грудні 2018 року міжнародна Vodafone Group і мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" уклали договір про використання глобальної IoT платформи Vodafone в Україні.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні, на 99% належить Preludium B.V. (Нідерланди). Є частиною міжнародної групи МТС, акції якої котируються на Нью-йоркській фондовій біржі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА