12:55 09.07.2019

Нацрада з телерадіомовлення планує звернутися до АМКУ з питань створення "інформаційного холдингу" на базі ZIK та "112 Україна"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення планує звернутися до АМКУ з питань створення "інформаційного холдингу" на базі ZIK та "112 Україна"

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук після позапланового засідання регулятора у вівторок повідомила про плани Нацради звернутися до АМКУ щодо законності концентрації низки телемовників, що утворилася в процесі купівлі народним депутатом України, власником телеканалів "112 Україна" та NewsOne Тарасом Козаком (фракція "Опозиційний блок").

"Дуже багато запитань виникає щодо телеканалів ZIK і групи компаній, які ведуть мовлення за програмною концепцією "112 Україна". Нас також дуже непокоїть це питання. Зокрема, щодо створення так званого інформаційного холдингу. Документи про переоформлення власника цього телеканалу до Нацради ще не надійшли", - наголосила Фещук.

Вона також нагадала, що відповідно до закону про телерадіомовлення, у мовника є 35 днів на оформлення таких документів.

"Щойно ми отримаємо ці документи, ми звернемося до Антимонопольного комітету щодо того, чи отримували відповідні юрособи дозвіл на концентрацію, а також чи підпадають такі дії під вимоги антимонопольного законодавства", - відзначила заступник голови Нацради.

За її словами, держрегулятор також може звернутися до НАЗК, оскільки в ЗМІ "називаються суттєві суми щодо купівлі телеканалу ZIK новим власником і ця особа є пов'язаною з іншими власниками інформканалів", тому Нацрада вважає за необхідне здійснити перевірку цих фактів відповідними органами.

Фещук також повідомила, що Нацрада бере участь у більше ніж 30 судових позовах стосовно групи телеканалів, які віщають за програмною концепцією "112 Україна".

Як повідомлялося, інформація про купівлю Козаком телеканалу ZIK відсутня в реєстрі декларацій.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА