18:22 09.07.2019

Луценко: Зареєстровано справу про фінансування тероризму на підставі відомостей про двох бенефіціарів NewsOne, які є співвласниками російського банку

2 хв читати
Луценко: Зареєстровано справу про фінансування тероризму на підставі відомостей про двох бенефіціарів NewsOne, які є співвласниками російського банку

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про реєстрацію кримінального провадження у зв'язку з наявністю відомостей про те, що двоє бенефіціарів українського телеканалу NewsOne є співвласниками російського банку.

"Двоє людей одночасно є директорами офшорів українського телеканалу і офшорів, на яких зареєстровано російський банк, який має статус уповноваженого на фінансування держоборонзамовлення РФ, отже, є причетним до ведення агресивної війни проти України. Сьогодні зареєстровано провадження про фінансування тероризму", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

Луценко наголосив, що бачить усі підстави для позбавлення ліцензій телеканалу NewsOne.

Як повідомлялося, 8 липня генпрокурор заявив журналістам, що один із бенефіціарів українського телеканалу NewsOne є співвласником російського Промсвязьбанка, через який Кремль фінансує війну проти України.

Власник телеканалу, народний депутат Тарас Козак назвав заяву генпрокурора "цинічною брехнею, яка свідчить про його непрофесіоналізм і професійну непридатність", при цьому зазначивши, що є єдиним власником телеканалу NewsOne і володіє 100% телеканалу безпосередньо.

Раніше на 12 липня було анонсовано телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом і телеканалом NewsOne, про що в своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Россия 1" заявив російський телеведучий Дмитро Кисельов.

8 липня телеканал NewsOne повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення ухвалено "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів та їхніх сімей".

У російському медіахолдингу ВДТРК, до якого входять телеканали "Россия 1" і "Россия 24", заявили, що не вбачають підстав для скасування телемосту з NewsOne.

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що в рамках кримінального провадження, яке розслідується ГСУ СБУ за фактами державної зради, приготування до перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших збройних формувань в особливий період та фінансування тероризму за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 114-1, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258-5 КК України, встановлено новий епізод замаху на державну зраду у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Проведення досудового розслідування доручено слідчим Головного слідчого управління СБУ. Слідчим ГСУ СБУ процесуальний керівник дав доручення щодо допиту власника телеканалу NewsOne Тараса Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих (розшукових) дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА