14:50 10.07.2019

Нацрада з телерадіомовлення має намір оголосити 6 форматних радіоконкурсів на 170 FM-частот

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення має намір оголосити 6 форматних радіоконкурсів на 170 FM-частот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні, запланованому на 11 липня, має намір затвердити проведення шести форматних радіоконкурсів на 170 FM-частот.

Про це повідомив член Нацради Максим Онопрієнко під час брифінгу в середу.

"Національна рада підготувала план з розвитку українського радіопростору, який передбачає розвиток Суспільного мовлення. Завтра на засідання винесено шість форматних радіоконкурсів, які загалом налічують 170 FM-частот. Це перший за п'ять років настільки великий проект, який охоплює 23 області України, 41 частоту у 20 обласних центрах", - сказав він.

За словами Онопрієнка, концепція конкурсів передбачає шість форматів: інформаційне мовлення, освітньо-розважальне, культурно-мистецьке, військово-патріотичне, місцеве та музично-розважальне.

Конкурс розвитку інформаційного мовлення, зокрема, передбачає 36 FM-частот у таких містах, як Київ, Ужгород, Івано-Франківськ, Одеса. Також охоплюються прикордонні території України та райони "білих плям".

Конкурс розвитку освітньо-розважального мовлення - 38 FM-частот. Міста: Вінниця, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Полтава, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Конкурс із розвитку культурно-мистецького мовлення - 15 FM-частот: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Полтава, Херсон.

Конкурс із розвитку військово-патріотичного мовлення - 8 FM-частот у Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Полтаві та Херсоні.

Конкурс із розвитку місцевого радіомовлення - 68 FM-частот: Запоріжжя, Тернопіль, Чернігів.

Конкурс із розвитку мереж музично-розважального мовлення - 5 FM-частот: Житомир, Львів, Полтава Херсон.

"За останні п'ять років ми побудували найпотужнішу радіомережу в Україні, аналогів їй немає. Ця мережа об'єднує 157 населених пунктів, де встановлено 157 передавачів у 24 областях України. Нині серед наших ключових цілей - добудова мереж Суспільного мовлення. Це буде новий етап", - зазначив під час брифінгу член Нацради Сергій Костинський.

При цьому він додав, що у 2014-2019 роках було видано 294 FM-частоти. Більшість із них отримала Національна суспільна телерадіокомпанія - 203. Ще 83 частоти видано регіональним і загальнонаціональним мовникам, вісім частот отримало військово-патріотичне радіо "Армія FM".

У регіонах найбільшу кількість частот за зазначений період отримали телерадіоорганізації в Донецькій (52 частоти), Луганській (45 частот), Херсонській (31 частота), Харківській (25 частот) і Львівській (21 частота) областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА