12:24 11.07.2019

Команда президента готує впровадження системи цифрової ідентифікації громадян

2 хв читати
Команда президента готує впровадження системи цифрової ідентифікації громадян

Радник президента України Михайло Федоров на зустрічі в середу з представниками Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби та Міністерства юстиції обговорили питання впровадження національної системи ідентифікації громадян.

"У світі цифрової економіки громадяни, бізнес, держава є учасниками невидимої взаємодії один з одним через інтернет і різні онлайн-системи, а тому для встановлення довіри, здійснення відповідних транзакцій та отримання електронних послуг ідентифікація громадянина або підприємства є важливим кроком", - наголосив радник президента, повідомляє прес-служба глави держави в четвер.

За його словами, відсутність єдиної системи ідентифікації в Україні призвела до не пов’язаності інформації про особу в державних інформаційних ресурсах, що унеможливлює адекватний пошук і звірку даних у державних реєстрах, що створює можливість для маніпулювання і спотворення інформації.

Учасники зустрічі погодилися, що довіра у цифровій економіці є ключовою критичною умовою її існування, а недовіра через різні організаційні, правові й технологічні причини суттєво обмежує використання електронних транзакцій, тому необхідно запустити надійну, захищену інфраструктуру і впровадити міжнародні стандарти.

Введення національної системи ідентифікації разом із розвитком альтернативних BankID і MobileID дозволяє змінити "паперову" систему взаємодії та є ключовим елементом програм "Держава в смартфоні" і "Цифрова економіка".

За словами Федорова, розвиток цифрової ідентифікації в Україні також важливо гармонізувати з відповідними регламентами ЄС (eIDAS).

Всі запропоновані рішення планується обговорити на засіданні Ради національної безпеки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА