16:38 15.07.2019

FTC може оштрафувати Facebook на рекордні $5 млрд за витоки даних

2 хв читати
FTC може оштрафувати Facebook на рекордні $5 млрд за витоки даних

Facebook Inc., власник найбільшої у світі соцмережі, досяг угоди з Федеральною торговою комісією США (FTC) про врегулювання претензій у зв'язку з витоками особистих даних користувачів, пише The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, FTC, до якої входять п'ять членів, трьома голосами проти двох ухвалила рішення зняти претензії у відповідь на сплату штрафу в розмірі $5 млрд. Після схвалення комісією угоду розгляне міністерство юстиції.

Якщо угода набуде чинності, розмір штрафу стане рекордним в історії FTC. Проте для самої компанії сума навряд чи стане критичною - Facebook отримала чистий прибуток у розмірі $2,43 млрд у першому кварталі 2019 року за виручки в $15 млрд, при цьому компанія зарезервувала $3 млрд у зв'язку з можливим штрафом.

Очікується, що, окрім штрафу, на компанію буде накладено низку обмежень, проте подробиці угоди поки що не відомі. При цьому багато політиків та експертів уже зазначили, що покарання Facebook здається їм занадто м'яким.

"FTC зробила Facebook подарунок до Різдва на п'ять місяців раніше за термін", - написав у Twitter член Палати представників від Республіканської партії Девід Сіціллін.

"П'ять мільярдів, по суті, є робочими витратами", - зазначив голова організації Electronic Privacy Information Center Марк Ротенберг.

FTC розпочала розслідування проти Facebook у березні 2018 року після повідомлення про те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США у 2016 році та референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Акції Facebook зросли в ціні на 1,8% на торгах у п'ятницю.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА