14:35 22.07.2019

Данилюк вказав компетентним держорганам на необхідність забезпечення дотримання санкцій до російських соцмереж

2 хв читати
Данилюк вказав компетентним держорганам на необхідність забезпечення дотримання санкцій до російських соцмереж

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олександр Данилюк на тлі появи повідомлень про можливе скасування санкцій стосовно російських соціальних мереж звернув увагу деяких державних органів на необхідність забезпечити дотримання цих санкцій і моніторинг їх ефективності до завершення терміну їх дії або скасування.

"Реагуючи на ситуацію, що склалася в інформаційному полі, секретар РНБО України Олександр Данилюк у порядку контролю за виконанням рішень РНБО звернув увагу зазначених державних органів на необхідність забезпечення неухильного додержання санкцій та моніторингу їх ефективності до завершення терміну їх дії або скасування в установленому законом порядку", - йдеться в повідомленні апарату РНБО в понеділок.

У РНБО пояснили механізми застосування, скасування, внесення змін і контролю за виконанням санкційних обмежень з огляду на збільшення кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій стосовно російських соціальних мереж на території України.

Так, відповідно до закону України "Про санкції", рішення з питань застосування, скасування чи внесення змін до санкції ухвалює Рада національної безпеки та оборони України виключно на підставі пропозицій Верховної Ради, президента України, Кабінету Міністрів, Служби безпеки України та Національного банку України.

Реалізацію та моніторинг ефективності введених у дію указами президента санкцій, відповідно до рішень РНБО, здійснює Кабінет Міністрів разом з СБУ та НБУ.

Як повідомлялося, в травні 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти соцмереж "ВКонтакте" й "Однокласники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" і їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндексу" і Mail.ru заборонений на три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА