16:30 12.08.2019

Труба відкидає заяву Порошенка про тиск на телеканал "Прямий"

2 хв читати
Труба відкидає заяву Порошенка про тиск на телеканал "Прямий"

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба відкидає обвинувачення п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка в тиску слідчих на журналістів телеканалу "Прямий".

"Маю відреагувати на заяву Петра Порошенка про нібито "рейдерське захоплення телеканалу "Прямий". На жаль, Петро Олексійович із державницької людини перетворився на звичайного політика, який займається не лише підміною понять, але і спотворенням інформаційної реальності, якщо йому це вигідно. У ДБР немає жодного провадження, яке стосувалося б діяльності телеканалу "Прямий", тим більше, його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо", - написав Труба в своєму Telegram-каналі в понеділок.

Водночас, за його словами, у ДБР є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу телеканалу "Прямий" колишньому народному депутату Володимиру Макеєнку. "Різниця, здається, очевидна", - зазначив голова Держбюро розслідувань.

Труба наголосив, що "слідчі дії в рамках провадження не перешкоджають діяльності журналістів, і цього ніколи не відбудеться".

Раніше цього дня Петро Порошенко заявив журналістам про спроби рейдерського захоплення телеканалу "Прямий". "Є всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення "Прямого" каналу, ініціатором якого є пан Портнов (колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов - ІФ)", - сказав Порошенко і зазначив, що ДБР більше ніж три місяці "робить спроби тероризувати журналістів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА