07:18 13.08.2019

Обмеження на обладнання Huawei для держструктур США почнуть діяти з вівторка

2 хв читати
Обмеження на обладнання Huawei для держструктур США почнуть діяти з вівторка

Заборона на придбання державними відомствами та компаніями США обладнання китайських компаній Huawei, ZTE і низки інших наберуть чинності у вівторок, повідомив Федеральний резерв США.

До списку китайських компаній потрапили також дочірні структури двох Huawei і ZTE, і низка інших китайських виробників: Hytera Communications Corporation, 34 Hangzhou Hikvision Digital Technology Company і Dahua Technology Company.

Керівники американських відомств протягом двох років, починаючи з вівторка, можуть у разовому порядку порушити заборону, однак у цьому випадку вони повинні обґрунтувати свою позицію у відповідних комітетах американського конгресу.

У поширеному в травні документі Федрезерву йдеться: "Уряд США визначив, що є серйозні підстави вважати, що Huawei була залучена в діяльність, котра суперечить національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів".

У ньому наголошується, що 68 філій Huawei в 26 країнах і районах світу також потрапили у відповідний "чорний список", оскільки вони можуть бути залучені "до діяльності, що суперечить національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів".

Рішенням американської адміністрації Huawei також позбавляється права на придбання в США компонентів і технологій для своєї продукції.

Спостерігачі розглядають введені Вашингтоном обмеження для китайських компаній, зокрема, Huawei, як один із напрямів "торгової війни" між США і Китаєм.

Так, президент Дональд Трамп заявив минулого тижня, що забороняє будь-які форми співробітництва Huawei з американськими партнерами у відповідь на оголошені Пекіном обмеження для китайських компаній на закупівлю в США американської сільськогосподарської продукції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА