17:39 15.08.2019

Кодування супутникового телесигналу не вплине на роботу телеком-ринку в Україні - керівник відеосервісу Megogo

3 хв читати
Кодування супутникового телесигналу не вплине на роботу телеком-ринку в Україні - керівник відеосервісу Megogo

 Директор із маркетингу та стратегії онлайн-кінотеатру Megogo, що базується в Києві, Іван Шестаков вважає, що кодування супутникового телесигналу не вплине на роботу ОТТ-сервісів, а також на роботу телеком-ринку в Україні загалом.

"Кодування жодним чином не відіб'ється на ОТТ-сервісах: ми ніяк не прив'язані до кодування. Уже відключали аналогове телебачення, зараз кодуватимуть сигнал супутника, і це жодним чином не відіб'ється на телеком-ринку в принципі. Буде невелике перетікання (абонентів - ІФ)", - розповів він під час зустрічі з журналістами в Києві в четвер.

Шестаков очікує невеликого приросту кількості абонентів після кодування телесигналу, однак вважає, що цей приріст не вийде за рамки стандартних прогнозів.

Директор з маркетингу та стратегії також зазначив, що недавно Megogo отримав супутникову та кабельну ліцензії для свого телеканалу й планує почати працювати в кабельних мережах. Водночас, за словами Шестакова, вихід на супутник зі своїм контентом відеосервіс поки що не планує, оскільки це "досить дорого і складно окупається, принаймні зараз".

Шестаков також зазначив, що на українському ринку відеоконтенту суттєво знизилася частка піратства. "З кожним роком ситуація стає все краще. Ми всередині компанії оцінюємо це для себе, і в 2011 році рівень піратства в Україні досягав 100%. У 2013 році - 90%. Нині весь піратський ринок - 50-60%", - зазначив він.

За словами Шестакова, це пов'язано як із загальним зростанням кількості користувачів і платформ, які надають легальний доступ до контенту, так і з протипіратськими заходами, що вживаються на ринку.

Також він наголосив, що в деяких розділах контенту - таких як спорт - піратство все ще залишається на першому місці за кількістю контенту.

Як повідомлялося, на початку серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла латвійський телеканал Megogo Live до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

Megogo - один із найбільших у Східній Європі відеосервіс для перегляду онлайн відео і ТБ. Щомісячна аудиторія сервісу, за його даними, становить 40 млн унікальних користувачів у країнах СНД. Каталог ресурсу - понад 77 тис. од. відео, з яких понад 5 тис. художніх фільмів і серіалів, більше ніж 1,5 тис. мультфільмів, майже 45 тис. телевізійних шоу, концертів і музичного відео, а також понад 20 тис. новинних програм.

Відеоресурс є мультиекранним. Він доступний на всіх топових платформах на базі iOS, Android, Windows, а також на телевізорах з функцією Smart TV: LG, Samsung, Philips, Sony, Panasonic, Toshiba, в популярних мультимедійних плеєрах і медіаприставках, таких як Apple TV, Dune HD, Aura, iNext тощо. Окремий додаток розроблено для пристроїв на Android TV.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА