09:54 20.08.2019

Twitter заморозив тисячі акаунтів, пов'язаних із кампанією проти акцій протесту в Гонконзі

1 хв читати
Twitter заморозив тисячі акаунтів, пов'язаних із кампанією проти акцій протесту в Гонконзі

Соціальні мережі Facebook і Twitter у понеділок призупинили роботу тисяч акаунтів, які використовував Китай для поширення критичних повідомлень про протестний рух у Гонконгу, повідомив у понеділок американський телеканал CNBC.

"Під час наших розслідувань ми отримали докази того, що йдеться про скоординовану державну операцію, - йдеться в заяві Twitter. - Зокрема, ми визначили великі групи облікових записів, які працювали скоординовано".

Twitter зазначив, що "кампанію з дезінформації" було розроблено, щоб "посіяти в Гонконзі політичну ворожнечу, зокрема підірвати легітимність і політичний протестний рух".

Повідомляється, що роботу ще понад 200 тис. акаунтів кампанії було призупинено ще до прояву активності в соціальній мережі.

В уряді Гонконгу, спеціального адміністративного району КНР, раніше зазначили, що масові акції в разі їх продовження "призведуть до істотного підриву туризму, а також до ще серйознішого погіршення довіри до економіки й зашкодять репутації Гонконгу як міжнародного фінансового та ділового центру".

У Пекіні неодноразово попереджали, що в разі великих заворушень готові вжити рішучих заходів.

Акції протесту в Гонконзі, що має певну автономію, тривають уже кілька місяців. Спочатку їх метою було протистояння ініціативі, яка в разі реалізації дала б змогу здійснювати екстрадицію людей до інших частин Китаю. Однак, як зазначають спостерігачі, згодом демонстранти почали привертати увагу до набагато ширшого спектра питань, пов'язаних із демократією.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА