16:02 20.08.2019

Керівництво "112.Україна" вимагає від влади негайно припинити тиск на телеканал - заява

2 хв читати
Керівництво "112.Україна" вимагає від влади негайно припинити тиск на телеканал - заява

Телеканал "112.Україна" висловлює крайнє занепокоєння інформацією про наміри керівника Офісу президента України Андрія Богдана встановити контроль над телеканалом шляхом його арешту і передачі Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"ЗМІ стверджують, що мета Андрія Богдана - здобути контроль над найбільш рейтинговим інформаційним каналом країни шляхом накладення арешту і передачі телеканалу Агентству з розшуку та управління активами (АРМА). У разі накладення арешту управління каналом буде передано АРМА, яке зможе передати це майно в управління приватній компанії, яка виграла відповідний конкурс. Таким чином, законний власник втратить телеканал, а глядач - право на отримання альтернативної інформації", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті телеканалу у вівторок.

Юридична служба телеканалу заявляє, що зазначений план "абсолютно незаконний", а його реалізація означатиме відсутність в Україні законності та "початок у країні режиму авторитаризму і диктатури".

"Також, за повідомленнями низки ЗМІ, Богдан зустрічався з суддями, котрі розглядають справу, після рішення в якій канал може фактично припинити мовлення. До того ж Нацрада з телебачення призначила низку перевірок мовлення каналу, що теж може свідчити про цілеспрямовану кампанію зі здійснення тиску на мовника і пошук найменших юридичних лазівок для закриття каналу", - йдеться в заяві.

"Ми вважаємо таку позицію Офісу президента Зеленського обурливою", - заявили на телеканалі "112.Україна".

Телеканал звертається до Ради Європи, Європейського парламенту, а також до Міжнародної редакційної ради із закликом забезпечити захист свободи слова в Україні.

"Ми вимагаємо від влади негайно припинити тиск на "112.Україна". Нас дивляться мільйони громадян України, які зробили свій вибір. Шановний президенте України, Володимире Зеленський, ваші попередники, які боролися з інакомисленням, отримали політичне покарання за свої дії. Не повторюйте їхній шлях. Боріться з бідністю, а не з неугодними каналами", - йдеться в заяві.

Раніше цього дня ЗМІ повідомили, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу стосовно телеканалу "112.Україна", через що майно телеканалу може бути заарештоване.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА