14:08 05.09.2019

Під час акції біля Нацради з телерадіомовлення сталася бійка, поліція затримала двох осіб

2 хв читати

 Біля будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення під час акції прихильників позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne і противників такого рішення сталася бійка, внаслідок чого до відділення поліції доставлено двох людей.

"Інцидент стався на вулиці Прорізній біля Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Один з активістів підійшов до чоловіка з плакатом і намагався його вирвати, а потім розпочалася бійка. В результаті двох учасників події доправили до управління поліції для надання пояснень", - повідомляє прес-служба поліції Києва в четвер удень.

Зазначається, що через конфлікт між учасниками акції в Києві поліцейські доставили до управління поліції двох осіб.

Після першочергової перевірки буде надано правову кваліфікацію події. Правоохоронці продовжують стежити за порядком.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна, близько 70 осіб виступають проти мовлення телеканалів NewsOne і "112. Україна". Кілька учасників цієї акції тримають прапори "Демократичної сокири", значна частина, згідно з інформацією на плакатах, представляє "Комітет захисту киян".

Вони тримають плакати з написами "Може, досить?", "Ваті не місце в Україні", "Комітет захисту киян проти інформаційної експансії РФ".

Крім того, своє невдоволення діяльністю телеканалів активісти висловлюють у мікрофон, зокрема, вони виступають "за заборону маніпуляції свідомістю українців" і називають "телелайном" контент каналів NewsOne і "112. Україна".

Водночас навпроти учасників цієї акції зібралися шанувальники телеканалу NewsOne, які на своїх плакатах висловлюють невдоволення діями Нацради.

"Нацраді - народну недовіру", "Нацрада виконує політичне замовлення", "Не дамо знищити NewsOne", "Нацрада проти свободи слова", "NewsOne - єдиний незалежний", "Не дамо закрити NewsOne", написано на їхніх плакатах.

На акцію на підтримку телеканалів зібралося також близько 70 осіб.

Кілька десятків службовців Національної гвардії України стежать за громадським порядком на місці проведення акцій, працює також поліція діалогу.

Між опонентами періодично виникають словесні перепалки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА