16:14 05.09.2019

Нацрада з телерадіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne

 Національна рада з питань телерадіомовлення звинуватила телеканал NewsOne у розпалюванні національної, расової або релігійної ворожнечі, а також має намір звернутися до суду, щоб позбавити телеканал ліцензії, повідомляє телеканал NewsOne.

"Звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення "Новини 24 години". Тут я хочу наголосити, що Нацрада в жодному разі не закриває каналів і не відбирає ліцензій. Ми звертаємося до суду, щоб він затвердив своє рішення. Тому що, дійсно, дуже складне питання", - сказала в. о. голови Нацради Ольга Герасим’юк на засіданні в четвер.

За відповідне рішення проголосували всі шестеро присутніх членів Нацради.

Зокрема, регулятор звинуватив телеканал у розпалюванні ворожнечі або ненависті.

"Визнати розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі чи ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі ТОВ "Новини 24 години" в період із 06.06.2019 до 08.07.2019", - озвучила Герасим’юк рішення.

Вона додала, що при цьому мовлення каналу не припинено.

"Канал працює, ніхто не втрачає роботи і не виходить на вулицю", - пояснила Герасим’юк.

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення раніше заявляла про намір звернутися до суду щодо анулювання ліцензії NewsOne через трансляції передач з ознаками розпалювання ворожнечі в українському суспільстві. Нацрада наприкінці липня 2019 року зафіксувала порушення під час позапланової перевірки NewsOne у зв'язку з наміром каналу провести телеміст із російським телеканалом "Россия 1".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА