09:41 11.09.2019

Забезпечення зв'язком соцзакладів у селах може бути реалізовано на умовах ДПП - "Київстар"

2 хв читати
Забезпечення зв'язком соцзакладів у селах може бути реалізовано на умовах ДПП - "Київстар"

Мобільний оператор компанія "Київстар" не вбачає можливості для ринку безкоштовно забезпечити зв'язком усі соціальні заклади в селах, повідомив президент компанії мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це утопія, і той, хто виступатиме з подібними заявами, провадить нечесну гру. Тут може бути реалізовано проект у сфері державно-приватного партнерства. Він може набрати вигляду певних податкових послаблень, коли ринок звільнять від податків на певну суму, на яку оператори зобов'язуються реалізувати інвестиційну програму в рамках соціальних зобов'язань держави", - заявив голова найбільшого мобільного оператора в Україні.

Він також вважає, що другою формою співпраці в цьому напрямі може стати створення Фонду соціальних послуг.

"Замість того, щоб платити застарілий податок на розкіш, у нормальних країнах реалізовано збір до Фонду універсальних послуг, що становить у середньому 1,5% від доходу операторів. І ці гроші витрачаються державою на розвиток інфраструктури у віддалених населених пунктах, часто в партнерстві з тими ж операторами", - зазначив Комаров.

За його словами, створюючи такий фонд, держава залучає додаткові кошти, які на конкурсній основі перерозподіляються між гравцями ринку для вирішення певного списку завдань у соціальній сфері.

Як повідомлялося, раніше "Укртелеком" заявляв, що масові проекти з підключення віддалених населених пунктів до послуги широкосмугового доступу до інтернету не окупляться без участі держави. За даними "Укртелекому", можливості користуватися високошвидкісним інтернетом позбавлені 8,3 млн людей, що проживають у 21,749 тис. сіл України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА