19:16 17.09.2019

ДФС оштрафувала дочку провайдера Triolan на 3,7 млрд грн за невикористання РРО під час обслуговування грошових переказів

2 хв читати
ДФС оштрафувала дочку провайдера Triolan на 3,7 млрд грн за невикористання РРО під час обслуговування грошових переказів

Окружний адміністративний суд Києва відмовився задовольнити позов ТОВ "Тріолан.Мані" до Головного управління Державної фіскальної служби Києва про скасування накладення штрафу на 3,7 млрд грн за порушення положення про ведення касових операцій у нацвалюті.

Як зазначено в тексті постанови суду, "Тріолан.Мані" здійснювало переказ коштів у нацвалюті через програмно-технічні комплекси самообслуговування (ПТКС) без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

При цьому, за результатами податкової перевірки, проведеної у березні 2019 року, встановлено, що в період із 1 січня 2016 року до 22 лютого 2019 року компанія використовувала 234 ПТКС, а загальний обсяг операцій з приймання готівки (не відображений у касовій книзі) становив 738,6 млн грн.

Суд визнав, що відповідно до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" під час надання відповідних фінпослуг необхідно використовувати РРО, відповідно "Тріолан.Мані" порушило закон.

У свою чергу в компанії наголошували, що профільне законодавство не містить вимог щодо застосування РРО під час здійснення діяльності з переказу коштів. Проте суд цього аргументу не врахував.

"Позивач був зобов'язаний здійснювати облік готівки в касовій книзі на повну суму її фактичних надходжень (до ПТКС) на підставі прибуткових касових ордерів, чого позивачем на власний розсуд зроблено не було", - пояснюється в постанові суду.

У держреєстрі фізичних і юросіб-підприємців засновниками ТОВ "Тріолан.Мані" зазначені Сергій Міщенко та Світлана Остапенко, п керівником - Олександр Куштим, який також є директором низки інших компаній, що входять до групи компаній Triolan.

Triolan - телекомунікаційний провайдер, заснований у 2008 році. Працює в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Сумах, Полтаві, Запоріжжі і в Рівному. Кількість клієнтів провайдера на середину 2018 року становила близько 385 тис. людей.

Кінцевим бенефіціарним власником Triolan значиться бізнесмен Олексій Липчанський, який володіє умовним холдингом через кіпрську компанію "Ейс холдінг Лімітед" (також є власником компанії "Коло").

Загалом у групі дев'ять компаній, що мають провайдерські ліцензії: ТОВ "Запорізькі цифрові комунікації", ТОВ "Дніпропетровські цифрові комунікації", ТОВ "Одеські цифрові комунікації", ТОВ "ПТК-Системи", ТОВ "Юнікаст Інвест", ТОВ "КС Плюс", ТОВ "ТРК "Епсілон ТВ", ТОВ "Берізка-Телесистема" і ТОВ "ІТ.Сервіс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА