20:11 22.09.2019

НКРЗІ хоче заборонити операторам списувати гроші з рахунків користувачів без підтвердження

1 хв читати
НКРЗІ хоче заборонити операторам списувати гроші з рахунків користувачів без підтвердження

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), вивісила для публічного обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг", що передбачає введення заборони на надання платних послуг без відома користувачів.

Як зазначається в тексті документа, він вводить уточнене поняття "контент-ресурс" на заміну терміну "контент-послуги" з метою їх розмежування від телекомунікаційних послуг.

Контент-ресурс - платна інформаційна, довідкова, замовна, розважальна або інша послуга, крім послуги для потреб телебачення і радіомовлення, яка надається виключно на замовлення або за згодою споживача.

Крім того, нові норми передбачають надання послуги доступу до контент-ресурсу виключно на замовлення або за згодою споживача з обов'язковим уточненням з боку оператора згоди користувача на замовлення / отримання таких послуг.

При цьому, згоду потрібно буде отримати в такій формі, щоб її можна було зафіксувати обладнанням: голосове або текстове повідомлення, сигнали тонового набору або код підтвердження.

Крім цього операторам мають намір заборонити включати контент-послуги до тарифних планів.

Як зазначають у прес-службі оператора - протягом останніх трьох років до НКРЗІ надійшло понад 1300 скарг споживачів щодо надання їм платних контент-послуг. А згідно з пояснювальною запискою до документа, в 2018 році комісія зафіксувала 549 таких скарг.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА