17:59 23.09.2019

Кіберполіція зловила 18-річного хакера на поширенні вірусів, замаскованих під оновлення комп'ютерних ігор

1 хв читати
Кіберполіція зловила 18-річного хакера на поширенні вірусів, замаскованих під оновлення комп'ютерних ігор

Правоохоронці викрили 18-річного жителя Івано-Франківської області на поширенні шкідливого програмного забезпечення для віддаленого управління ураженим комп'ютером, повідомляє департамент кіберполіції України.

"Працівники Карпатського управління кіберполіції встановили, що вірус молодик купив у DarkNet. Модифікувавши його, хлопець поширював шкідливе програмне забезпечення серед друзів, знайомих, а також розмістив на відкритих джерелах для завантаження усіма охочими. При цьому зловмисник маскував файл як веб-браузер, а також як файл для оновлення комп’ютерних ігор... Він отримував повний доступ до комп’ютера, включаючи конфіденційну інформацію користувача, логіни та паролі до усіх його облікових записів, а також онлайн-банкінгу", - йдеться в повідомленні.

За місцем його проживання поліція здійснила обшук. Вилучено комп'ютерну техніку, що використовувалась ним у злочинних цілях. Під час попереднього огляду техніки співробітники кіберполіції виявили активні сесії з панеллю адміністрування шкідливого програмного забезпечення. Також було виявлено низку підключень до персональних комп'ютерів потерпілих.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до шести років ув'язнення.

Вилучену техніку направлено на експертизу. Поліція встановлює всіх громадян, які стали жертвами молодика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА