15:10 25.09.2019

IT-бізнесмени ініціювали благодійний освітній STEM-проект для українських дівчат

2 хв читати
IT-бізнесмени ініціювали благодійний освітній STEM-проект для українських дівчат

В Україні стартував освітній проект STEM IS FEM, спрямований на зацікавлення дівчат технологічними спеціальностями та збільшення кількості жінок у науці, технологіях, інжинірингу та математиці.

Весь проект буде розбитий на тематичні модулі, що вміщують в себе онлайн-тестування та дводенний інтенсив у Києві. За словами організаторів, у столиці дівчата відвідають профільні організації та підприємства, зустрінуться с жінками, що вже досягли успіху в обраних сферах діяльності, прослухають тематичні лекції та візьмуть участь у конкурсі, переможці якого матимуть змогу вже зараз зробити внесок в розвиток своєї майбутньої кар’єри.

Проект ініціювала низка IT-бізнесменів, компанії яких працюють в Україні. Мета проекту мотивувати дівчат обирати технологічні професії, зокрема, інформаційні технології, які стереотипно вважаються чоловічими. Один з ініціаторів проекту – Сапар Карягдиїв, керівник компанії «Gamingtec», що має офіси в Лондоні та Києві.

«Щоб залучити дівчат до вивчення технічних дисциплін, ми запустили в Україні проект STEM is FEM. Це потужний старт, що дозволить студенткам у майбутньому пов’язати своє життя з однією з найбільш прибуткових та динамічних галузей – з IT-індустрією, де сьогодні спостерігається явний гендерний дисбаланс», – розповідає Сапар Карягдиїв.

Організатори розповідають, що перший модуль відбудеться в жовтні та буде присвячений біотехнологіям. Щоб долучитися до STEM IS FEM, дівчатам потрібно заповнити анкету та пройти опитування на офіційному сайті проекту.

«Бажаю успіхів усім здобувачкам та сподіваюсь, що наш досвід стане стимулом для серйозних змін у системі української освіти», – відмічає Карягдиїв.

За словами організаторів, участь у проекті цілком безкоштовна, а взяти в ньому участь можуть дівчата з усієї України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА