17:07 27.09.2019

Нова Податкова є складовою частиною "держави у смартфоні" - Верланов

2 хв читати
Нова Податкова є складовою частиною "держави у смартфоні" - Верланов

На міжнародному International IT Forum 2019 урядовцями було презентовано план створення «держави у смартфоні», щоб максимально автоматизувати всі сервіси, а чиновники не брали участь у відносинах "держава-населення". Важливою складовою цього стануть сервіси для платників податків. Про це зазначив на своєї сторінці у Фейсбук голова Державної податкової служби Сергій Верланов.

"Тепер і уряду є, чим поділитися на таких заходах. Мотивує, що діджиталізацією в Україні займається така команда. Потужна презентація Mykhailo Fedorov і Andriy Fedoriv, які представили план створення держави в смартфоні. І це були не повітряні замки, а покрокова детальна інструкція, як держава буде перетворюватись в простий і максимально зручний для людей сервіс", - пише Сергій Верланов.

Він також повідомив, що у своєму виступі зазначив, що Нова Податкова також є частиною цього державного сервісу, коли сплачувати податки стане так само зручно, як зараз забронювати он-лайн готель чи викликати таксі.

"Ми виходимо з того, що зручні сервіси для платників податків – це лише частина нашого масштабного плану. Ми переглянемо наші підходи і до організації перевірок, і до судової практики.  Головна ідея – це повне перезавантаження податкової служби, це побудова партнерських відносин між податковою - як сервісом, і платником - як нашим клієнтом", - підкреслив голова ДПС.

Сергій Верланов вважає, що такі нові підходи зможуть змінити відношення до сплати податків від самих платників.

"Податки мають не вибиватися, а добровільно сплачуватися. У той же час, люди мають бачити реальну користь від цих дій – що їх гроші йдуть на економічний розвиток та зміцнення держави, зростання соціального захисту.  У нас є чіткий план, як цього досягти, і ми знаємо, як це зробити", - відмітив головний податківець.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА