11:08 02.10.2019

Міністр Бородянський закликає діючий склад Ради з державної підтримки кіно скласти повноваження

1 хв читати
Міністр Бородянський закликає діючий склад Ради з державної підтримки кіно скласти повноваження

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський закликає діючий склад Ради з державної підтримки кінематографії скласти повноваження.

"1 жовтня Рада мала запропонувати рішення і шляхи подолання цієї конфліктної та неоднозначної ситуації. І це рішення мало враховувати передусім інтереси учасників-фіналістів і українського суспільства загалом. Рішення - немає", - наводить слова Бородянського прес-служба міністерства.

На думку міністра, це означає, що якщо ситуація не буде врегульована, то кілька років у Держкіно взагалі не буде грошей на пітчинг.

"Це означає, що жодного серіалу, анімаційного фільму чи серіалу не буде створено за підтримки держави і ми не зможемо, як держава, визначати теми, які б ми хотіли просувати", - додав він.

Бородянський вважає, що ця ситуація є саботажем інтересів кіноспівтовариства.

"Це означає, що члени Ради розуміли, що вони перевищують свої повноваження, і свідомо це зробили, оскільки не передбачено жодної відповідальності за перевищення повноважень. Так само і за прийняття рішень. І тому було би чесно, якби колективний орган, який має приймати рішення, визнав свою неспроможність і подав у відставку", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА